U bent hier

Cross-browser trends en ondersteuning

Blog
Sebastien
Cross-browser

Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari en Opera. Dit zijn de top 5 gebruikte browsers over de hele wereld. Welke trends zijn er zichtbaar en hoe past dit binnen onze cross-browser filosofie, u leest het hier!

Wij bij Originall vinden het belangrijk dat uw website opgebouwd is met de laatste nieuwe technologieën zoals HTML5 en CSS3. Helaas heeft dat ook een impact op de weergave ervan in oudere browsers zoals Internet Explorer 6 en Internet Explorer 7. Anderzijds zijn wij er van overtuigd dat elke bezoeker een duidelijke en overzichtelijke website te zien moet krijgen, om het even welke browser hij gebruikt.

U merkt het al, we kampen met een probleem: technologie vs browsers.

Iedereen is er van overtuigd dat er een positieve evolutie is op het vlak van technologie. Kijk maar naar de laatste jaren met jQuery, HTML5, CSS3, Responsive Webdesign,... Maar hoe zit het met browsers? Laten we even kijken naar de statistieken van september 2011 vs september 2012.

Cross-browser statistieken

© www.sitepoint.com

Het valt op dat Internet Explorer een groot deel van zijn gebruikers verliest (-10%) ten opzichte van vorig jaar. Nieuwere versies (IE9) kennen echter een positieve groei maar oudere versies kennen een forse daling. IE6 en IE7 worden nog amper gebruikt.

Andere browsers blijven ongeveer stabiel, met uitzondering van Google Chrome, die 10% stijgt vergeleken met de cijfers van 2011.

Hieruit kunnen we concluderen dat Google Chrome de marktleider geworden is, daar waar vroeger Internet Explorer op nummer één stond. Het is echter nog de vraag of dit volgend jaar nog het geval zal zijn aangezien Internet Explorer op 26 oktober 2012 zijn nieuwste versie, IE10, lanceert. Wat we met zekerheid kunnen zeggen is dat IE6 en IE7 haast niet meer gebruikt worden en ook in de toekomst verder gaan dalen. Met deze twee browsers zullen wij in de toekomst dan ook minder rekening houden, tenzij er expliciet vraag naar is. Andere browsers dienen nog altijd gerespecteerd te worden binnen het verhaal van cross-browser ondersteuning, hoewel Opera de trend van IE6 en IE7 aan het volgen is.

Reactie toevoegen